Ο διαγωνισμός

Ο διαγωνισμός Formula SAE είναι μια σειρά από διεθνείς αγώνες όπου λαμβάνουν μέρος φοιτητικές ομάδες από πανεπιστήμια όλου του κόσμου. Οι φοιτητές οργανώνουν, διοικούν και αναζητούν χορηγίες για μια αγωνιστική ομάδα, η οποία θα σχεδιάσει και θα κατασκευάσει ένα πρωτότυπο αγωνιστικό μονοθέσιο.

Το αυτοκίνητο κατασκευάζεται με βάση την ιδέα ότι μία φανταστική κατασκευαστική εταιρεία έχει αναθέσει στην ART να αναπτύξει ένα μικρό μονοθέσιο τύπου formula για παραγωγή 1000 μονάδων το έτος. Το αυτοκίνητο, εκτός από το μηχανολογικό σχεδιασμό και την απόδοση στην πίστα, κρίνεται επίσης για την κοστολόγηση και την παρουσίασή του σε επίδοξους επενδυτές.

Η επίσημη αγωνιστική περίοδος ξεκινάει στα μέσα Μαΐου με τον παλαιότερο διαγωνισμό, στο Michigan των Η.Π.Α. Στην Ευρώπη οι αγώνες ξεκινούν με το διαγωνισμό της Formula Student στη θρυλική πίστα του Silverstone στο Northampton της Αγγλίας. Το πρόγραμμα συνεχίζεται με τους αγώνες, στο ιστορικό Hockenheimring της Γερμανίας, στην Αυστρία, στην Ουγγαρία, στην Ισπανία και στο Fiorano της Ιταλίας. Επίσης έχει διαγωνισμούς σε χώρες όπως η Ιαπωνία, η Βραζιλία και η Αυστραλία.Οι αγώνες χρηματοδοτούνται από αυτοκινητοβιομηχανίες όπως επίσης και από αγωνιστικές ομάδες. Η ART έχει συμμετάσχει στους ευρωπαϊκούς αγώνες της Αγγλίας, της Γερμανίας, της Ουγγαρίας και της Ιταλίας.

Ο διαγωνισμός χωρίζεται σε 2 μέρη, στα στατικά και τα δυναμικά αγωνίσματα, με τη συνολική βαθμολογία των 1000 πόντων.

competition